De ramen liggen vast

De vorige keer hadden we geschreven dat we de offerte van Houbrix gingen krijgen voor de ramen. Deze offerte was volledig wat we nodig hadden en hebben dan ook beslist om met hun in zee te gaan. Zij werken met profielen van Blyweert. Voor de gewone ramen hebben we gekozen voor Triton HI, zeer goed isolerende profielen. En voor de schuiframen is het dan Kolos HI. Verder hebben al deze ramen verdoken scharnieren. Dit is niet alleen mooi, maar zou ook de stevigheid ten goede komen.
We hebben ook rekening gehouden met de nieuwe glasnorm van 2007. Alle ramen die op minder dan 90cm van de grond beginnen, hebben dus gelaagd glas gekregen. Verder wordt de volledige achtergevel (zuid-kant) voorzien van vierseizoensglas.
De voordeur zal volledig uit glas bestaan met een groot gezandstraald stuk. Alle profielen zullen als kleur RAL 9005 krijgen (zwart dus)
Vermits de prijs van de sectionaalpoort hier ook zeer scherp was, zal Houbrix deze ook plaatsen.
De levertermijn is ook maar 6 weken, dus dat valt ook goed mee, al moeten we dat nog zelf ondervinden natuurlijk.

Gisteren ook nog eens naar Infrax gebeld, want we hebben nog steeds geen factuur gekregen voor de aansluitingen. Blijkbaar is er enkel iets in gang gezet voor de gasaansluiting… We hadden inderdaad een brief gekregen met de stand van zaken voor de gasaansluiting en dat ze moeten langskomen om te kijken hoe ze deze aansluiting zullen uitvoeren (dit zal eind augustus zijn). De brief waarop stond dat ze onze aanvraag goed ontvangen hadden, was dus ook blijkbaar enkel voor de gasaansluiting. Duidelijke communicatie moeten ze nog leren daar bij Infrax blijkbaar. Ze gingen nu alles zo snel mogelijk in orde maken. Gelukkig hebben we nog even tijd.

Voor het ventilatiesysteem hebben we nog offertes gekregen van Selfmatic en Airplus, allebei schandalig duur. Bij de Solar Company zijn ze ook nog bezig voor ons.
De prijzen van het basismateriaal voor het stofzuigsysteem zijn bijna overal hetzelfde, dus dit zal geen moeilijk keuze worden, maar eerder een argument om bij de firma’s iets van de prijs te doen 🙂

De aangetekende brief voor opzegging van de pachtovereenkomst is ook naar de boer vertrokken. Volgens de wettelijke bepalingen van het pachtrecht, hoort dit zo te gebeuren. Na ontvangst moet de boer binnen de 30 dagen reageren. Het is mogelijk dat de verpachter (wij dus) een soort schade vergoeding moeten betalen (achtergelaten stro, een stal die niet meer bereikbaar is…) Maar vermits het gewoon gras is dat op ons stuk staat, hoop ik dat er geen kosten zullen komen. De omheining willen we wel gerust betalen.

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding. Bookmark de permalink .

3 reacties op De ramen liggen vast

  1. Bart zegt:

    Hoi! Als firma voor uw ventilatiesysteem kan ik Ventimax aanraden! Eerder ook prijzen van Selfmatic en Solar Company ontvangen maar ook helaas te duur! Voor het centraal stofzuigersysteem zou ik eerst contact opnemen met BEAM (invoerder van Electrolux) (M.vanHest@stofzuigers.com); zij berekenen het systeem wat je nodig hebt (natuurlijk moet je je plan wel even digitaal meesturen per mail) en je krijgt een legplan + geven jullie een adviesprijs; bestellen kan je dan best via http://www.warmteservice.nl –> daar krijg je meteen 15% korting en 19% BTW wat het allemaal wat goedkoper maakt natuurlijk 🙂 . Ik hoop dat jullie hiermee nuttige informatie ontvangen gekregen hebben. Nog veel succes met jullie bouwavontuur. Groetjes!

    • Ward zegt:

      Bedankt voor de info! We gaan deze firma’s zeker contacteren. Jullie lezen het wel, wie het uiteindelijk zal worden 🙂

  2. Line Michotte zegt:

    Hallo Ward en Sandra

    Ik ben al enkele keren op jullie interessante bouwblog komen lezen over jullie bouwproces. Jullie hebben er iets moois van gemaakt! Mag ik vragen naar de afmetingen van jullie ramen om een idee te hebben? Alvast bedankt!

Plaats een reactie